Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone

Obiekty gastronomiczne, jakie używają w kuchniach dużo najróżniejszych tłuszczy, powinny zadbać o ich właściwą utylizację. Bezpośrednie wylewanie do rury kanalizacyjnej nie jest możliwe, bo zabraniają tego przepisy. Dlatego też w takim przypadku niezbędne będzie zamontowanie specjalnego separatora do oddzielania tłuszczu, jaki dokładnie oczyści ścieki z takich substancji. Przy montażu separatora należy mieć na uwadze kilka ważnych spraw. W pierwszej kolejności powinien on zostać dobrany parametrami do tego, co będzie spływać do niego z kuchni.

Poza tym należy go ustawić w takiej lokalizacji, żeby był łatwy dostęp. Jest to spowodowane tym, że regularnie trzeba będzie wykonywać przegląd separatorów, i firma zajmująca się tym tematem musi mieć łatwy dojazd. Rzecz jasna firmy z tej branży są przygotowane na wiele różnych sytuacji, dysponują też sprzętem mającym duży zasięg, ale czasem mogą się zdarzyć sytuacje, że nawet to może nie pomóc. W zasadzie wszystko da się zrobić, ale jeżeli będzie trzeba wykonywać jakieś niestandardowe prace, to zapewne czyszczenie separatorów cena również będzie trochę wyższa.

Przy użytkowaniu separatora w zbiorniku gromadzić się będą oddzielone tłuszcze, dlatego też co jakiś czas należy się ich pozbyć. Taki czyszczenie separatorów Śląsk wykonane być musi przez firmę posiadającą konieczne pozwolenia, a także wcześniej wspominany pojazd do gromadzenia takiego ładunku. Przeważnie tego typu serwis odbywa się raz na kilka tygodni, ale w każdym przypadku należy ustalić go indywidualnie.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Dodaj komentarz